16:00

Gammelstads IF

Referat: Pajala IF - Gammelstads IF

Blir ett lite kortare ref denna gång pga tidsbrist.

Första perioden präglas av "Hawaii innebandy". Lagen byter chanser med varandra och det är gästerna som gör första målet i matchen. Vi vänder på steken och gör tre raka trots inte allt för bra spel från vår sida. Tyvärr gör Gammelstad 3-2 i periodens allra sista sekund.

Tjejerna får order om att lugna sig lite med boll och inte spela så stressat. Sagt och gjort. Vi äger matchen i andra perioden. Vi gör ett tidigt ryck och leder 6-2 efter drygt halva matchen. Det finns bud på fler mål för oss då vårt anfallsspel kommit igång på allvar men vi är som vanligt hyfsat ineffektiva och har lite otur med ramträffar. I detta skede borde vi avgjort matchen men gästerna får två slumpmål (styrning via fot och styrning via huvud) och 6-4 inför sista.

Mikkis gör 7-4 tidigt i sista och nu kanske vi ändå ska lyckas döda matchen. Icke! Gif sätter 7-5 4 min in i perioden och är med igen. Strax efter målet åker Henta på en tvåa och gästerna får ett bra läge att ytterligare reducera. Men det blir faktiskt tvärt om. Evvan hittar Mikkis med en långboll som hon snyggt sprättar upp i nättaket och matchavgörande 8-5 lyser på resultattavlan. Med fem minuter kvar tar Gammelstad Time. Minuten senare gör de 8-6. Vi håller oss dock lugna. Med minuten kvar tar vi time och sätter in våra mest skickliga defensiva spelare och de reder inte bara ut Gammelstads sista anstormning utan de parkerar i anfallszon och med 4 sek kvar hittar Jani Evvis i slottet och slutresultatet spikas till 9-6.

Som helhet en väldigt bra match av oss. Samtliga spelare får med beröm godkänt. Att vi gör hela 9 mål gläds jag mycket över. En del av dessa mål var dessutom riktiga pärlor. Tänker på Lauras första mål, Stinas mål, Mikkis andra mål och matchens sist strut.

Elin bra i kassen. Trots smärtande axel levererade hon flera giftiga utkast som förtjänade bättre öden. Stina hur lugn och stabil som hellst på backen. Hennes rutin på backplats är vikitg för oss. Första linan med Evvis-Mikkis-Laura var mycket giftig framåt och var inblandad i samtliga våra mål. Det vi måste bli bättre på är våra matchinledningar. Än en gång är vi inte vakna och med från start.